Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Резиденція Нормально

16 листопада в онлайн-форматі відкриється виставка художників із синдромом Дауна
09 листопада, 18:20

Пандемія змінила поведінку багатьох інституцій і більшість культурних ініціатив перейшли в онлайн. А для таких вразливих груп, як скажімо художники з синдромом Дауна, це рішення стратегічне, адже вони перебувають у зоні ризику.

Та попри нові виклики, протягом цього року змогла відбутись резиденція для митців з синдромом Дауна та без, що яку започаткував Goethe-Institut Ukraine у співпраці з німецькою організацією Touchdown21 та київською галереєю The Naked Room.

Учасниками проєкту стали художники майстерень ательєнормально (Київ) та Kьnstlerhaus KAT18 (Кельн): Лена Софі Біт (DE), Камілло Греве (DE), Євген Голубенцев (UA), Себастьян Язура (DE), Сюзанна Кюмпель (DE), Катя Лібкінд (UA), Ютта Пестгес (DE), Валентин Радченко (UA), Ніко Рендель (DE), Анна Росса (DE), Анна Сапон (UA), Валерія Тарасенко (UA), Стас Туріна (UA), Риба Вернер (UA).

Протягом усього часу митці здійснювали подорожі улюбленими місцями, говорили про речі, які їх дивують, цікавлять або бентежать, обмінювались набутим досвідом, спогадами та мріями. Результатами цих бесід стало створення нових мистецьких творів, які будуть представлені публіці під час онлайн-події. «Для нас це — і продовження нашого навчання, і можливість ще глибше зануритися у світосприйняття наших митців. Дуже цікаво і не завжди легко», — коментує художниця та асистентка ательєнормально Риба Вернер, кажучи про важливість резиденції.

Результати резиденції будуть показані у онлайн-форматі у вигляді виставки-розпаковки 16 листопада о 18.00, а також на сторінках онлайн-журналу.

Резиденція — одна з частин великого проєкту  Інклюзія у культурі, який спрямований на розвиток інклюзивних напрямків та спільнот та відбувається за фінансування Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати