Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Травневі свята інтелекту

07 червня, 00:00

Із року в рік офіційний сезон всеукраїнських турнірів знавців завершується в Одесі. Нинішній першотравень не став винятком. Скромний, але затишний пансіонат під романтичною назвою «Міжрейсова база моряків» дав притулок декільком десяткам команд — учасників заключного етапу Кубка України з гри «Що? Де? Коли?». Приїхали також гості з Москви, Санкт-Петербурга, Ростова-на-Дону й виступили в рахунок фестивалю пам’яті найвідомішого одеського гравця Віктора Мороховського. Оскільки спортивні результати, враховуючи результати попередніх етапів, передбачити було нескладно, більшість знавців із задоволенням користувалися майже безкоштовними розвагами травневої Одеси: напівпорожніми пляжами Аркадії, прохолодним, але чистим морем і поки ще не дуже дорогими пивом і шашликами. Проте курортний настрій не завадив гравцям чесно відпрацювати 90 питань у «Що? Де? Коли? « і ще Бог зна скільки в турнірах із «Брейн-рингу» та «Своїй грі». Як і передбачалося, переможцями Кубка й фестивалю стала одеська команда імені Віктора Мороховського на чолі з Борисом Бурдою та Анатолієм Вассерманом. Гідну гру показали пітерський «Дипломат» і харківські «Брати по фазі», що ввійшли в трійку призерів. Азартним був й індивідуальний турнір у «Своїй грі», відомий багатьом глядачам російських телеканалів. Абсолютно несподівану перемогу тут отримав Максим Руссо із Санкт- Петербурга.

Безсумнівно, заключний акорд сезону вдався. На переможців чекали призи у вигляді книжок і массандрівських вин, а на тих, хто програв... та, власне кажучи, таких не було, оскільки всі роз’їхалися із дуже приємними враженнями.

Незважаючи на офіційне завершення сезону, багато команд просто з Одеси поїхали на інші турніри. Одесити, наприклад, вирушили до білоруського Гомеля на «Кубок Полісся», а команда Тернополя, за яку мав честь виступати автор цих рядків, виїхала до Львову. Там, у нічному клубі «Пікассо», 5 травня відбувся черговий турнір за Кубок Західної України імені Данила Галицького. Без надмірної скромності зазначу, що нашій команді вдалося реваншувати за відносну одеську невдачу. Перемігши в кожному з трьох турів, тернопільський «Сателіт» не залишив суперникам жодного шансу.

Поява нових змагань, розширення географії учасників, що спостерігалося цього року, безумовно, не може не радувати. Тим паче, що, скажімо, тернопільські ерудити вже серйозно замислюються над перспективами улюбленого заняття. Не виключено, що вже влітку в Тернополі відбудеться новий турнір загальнонаціонального масштабу, на якому буде відзнято пілотну версію нової інтелектуально- ігрової телепрограми. Вельми істотну підтримку в реалізації цього проекту надають відомі тернопільські підприємці й ентузіасти гри — Ігор Дячинський, Михайло Мармонтов та Юрій Седлецький.

Одне слово, уже в найближчому майбутньому й на «ветеранів» інтелектуальних битв, і на знавців-«неофітів» чекають нові приємні сюрпризи...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати