Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Ужгороді відкрився оригінальний живописний вернісаж Олени Кондратюк

14 квітня, 15:11
Фото Василя ІЛЬНИЦЬКОГО

У п’ятницю, 13 квітня, в художній галереї «Ужгород» власну творчість презентувала одна з найвідоміших закарпатських художниць Олена Кондратюк.  Вернісаж, приурочений до ювілею мисткині, налічує близько сорока олійних великоформатних робіт, написаних упродовж останніх п’яти років.

Основна тематика представлених на виставці полотен – улюблені Оленою Кондратюк втілені в оригінальні сюжетні композиції образи Карпат та жінки. Художниця каже, що вона полюбляє працювати над темами почуттів, природи рідного краю, які намагається показати в динаміці, у розвитку. Елементи пейзажів, натюрмортів, жіночі обличчя, людські постаті та природа вдало поєднуються у замислуватих, добре продуманих композиціях.

Олена Кондратюк – яскрава представниця жіночої когорти сучасного мистецтва Закарпаття,  лауреат обласної премії ім. Й. Бокшая та А. Ерделі, член Національної спілки художників України та Асоціації творчих жінок Закарпаття «Нова форма».  Мисткиня майстерно володіє  кольором, який   у її полотнах є визначальним композиційним елементом. Роботи художниці насичені та контрастні, сповнені життєдайної енергії. Особливе місце у її творчості посідає образ   таємничої та    загадкової жінки, та й увесь  її живопис – ніби таємна філософія  буття, любові, вічності…

Як зазначив заслужений художник України Антон Ковач,  «творчості Олени Кондратюк притаманна неймовірна любов до світу, який її оточує. Можна перераховувати улюблені її теми – образ жінки, який проходить через різні періоди, пейзаж, натюрморт  -- кожна деталь  постає дуже образно в картинній площині і все це викристалізовує її власне ставлення до світу. Засоби, якими користується художниця – сміливі, вона не боїться кольору, теми, контрасту». Роботи Олени Кондратюк щедрі на яскраві та сміливі барви, сповнені сонця, світла й енергії, споглядаючи їх, мимоволі задумуєшся над їхнім глибоким змістом та проймаєшся любов’ю до світу, зображеного талановитою художницею.

Про творчий світ та щедрий ужинок на мистецькій ниві іменинниці говорили її колеги-художники  – голова Закарпатського відділення НСХУ Борис Кузьма, Василь Вовчок, чиновники від культури.

Оксана ДУДАШ, Ужгород

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати