Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Замальовки нерівності

Українські та німецькі митці створили проект про трансформацію прав людини в цифрову епоху
31 жовтня, 10:10
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Виставка «Віч-на-віч» відкрилася у вуличному просторі київської кав’ярні-галереї Orthodox. На ній представлені графічні плакати членів клубу ілюстраторів Pictoric, уривки з оповідань письменників групи Land in Sicht та журналістів із культурного журналу null22eins з Кельна.

Перед створенням робіт митці два місяці досліджували стан дотримання прав людини та соціальну нерівність в Україні та Німеччині. Вони побачили багато спільних проблем: утиски переміщених осіб і представників національних меншин, нехтування дитячими правами, перешкоджання свободі пересування та вибору місця перебування, роботи тощо.

Виставка триває в межах програми «MEET UP! Німецько-українські зустрічі молоді». До 25 грудня усі охочі зможуть ознайомитися з тематичними творами Олега Грищенка, Анастасії та Тетяни Денисенко, Анни Сарвіри, Олени Старанчук, Іллі Угнівенка, Дакіні Бьомер, Йонаса Маттуша, Кевіна Каддера, Леа Зоер, Андре Патена, Роберта Фільґнера. Роботи також увійдуть до збірки «Віч-на-віч: права людини в цифрову добу» українською та німецькою мовами, яку презентують у грудні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати