Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Розумний «Арлекін»

До ювілею легендарного режисера у Києві відкриється виставка раритетів
17 лютого, 10:24

25 лютого — саме в день народження видатного театрального режисера, актора, драматурга, публіциста,  перекладача, теоретика театру відкриється спільний творчий проект Музею театрального, музичного та кіномистецтва України та «Яра Мистецька Група» (США) —  буде представлено експозицію з унікальними раритетами.  Зокрема на виставці можна буде побачити ескізи костюмів, які викликали захоплення публіки і мистецьких критиків Нью-Йорка, а також оригінальні та реконструйовані костюми, макети сценографії, афіші, режисерські екземпляри п’єс з нотатками Леся Курбаса, ноти, фотографії з вистав.

За словами організаторів арт-проекту, звукозаписи сцен із вистав та зі спогадів сучасників майстра у виконанні акторів «Яри» допоможуть  нашим сучасникам зрозуміти, як  Лесь Степанович працював  над своїми постановками. Кураторами виставки є: Вірляна Ткач, художній керівник, «Яра Мистецька Група» (Нью-Йорк) і Тетяна Руденко, Музей театрального, музичного та кіномистецтва України.

«Створити те, чого немає в дійсності, кинути людям фантазію, ідеальне, неіснуюче, але прекрасне — тільки в цьому може бути різниця актора від гарно вишколеної мавпи. А для цього треба розбудити фантазію, виростити їй крила і навчитись літати», — писав Лесь Курбас.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати