Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Загинув від обстрілу з території РФ

Сергій Грібеннік пішов до армії під час першої хвилі мобілізації
14 липня, 13:47

Буквально щодня у містах, містечках і селах прощаються з українськими військовими, які загинули на сході нашої країни. Хтось із них втратив життя нещодавно, а когось лише зараз вдалося знайти та ідентифікувати після довгих місяців пошуків і надій на диво... На жаль, часто, коли скорочується список зниклих безвісти бійців, список загиблих збільшується...

«День» вже понад рік публікує історії Героїв, і, на жаль, ще довго їх публікуватиме. Сьогодні — ще шість історій. 26-річного Дмитра Пацина, який загинув в Іловайську майже рік тому, 26-річного Сергія Грібенніка, який вважався зниклим безвісти, але нещодавно експертиза підтвердила — хлопець загинув 3 вересня 2014 року на Луганщині, 24-річного Михайла Григоришина, загиблого 31 січня, 25-річного Романа Атаманюка, який ціною власного життя врятував товариша, 35-річного Андрія Мельника, який теж вважався зниклим безвісти, але загинув, і 47-річного Василя Баранівського, якого поховали після кількох місяців пошуків...

Вічна пам’ять!


В останні дні травня в селі Кулішівка Недригайлівського району, що на Сумщині, з усіма військовими почестями попрощалися із загиблим українським солдатом, старшим механіком-водієм 9-ї батареї 27-го Сумського реактивного артполку Сергієм Грібенніком.

Сергій пішов до армії під час першої хвилі мобілізації у березні 2014 року. Базовий табір 9-ї батареї, куди входив Сергій Грібеннік,  дислокувався поблизу с. Перемога Новоайдарського району Луганської області. 3 вересня 2014 року табір було розстріляно з території РФ із реактивної системи залпового вогню «Смерч». Унаслідок обстрілу 16 воїнів загинули, четверо тіл були критично обгорілими та потребували генетичної експертизи для встановлення особи, тіло одного з солдат знищено вщент, і його неможливо було ідентифікувати. Нещодавно ДНК-експертиза підтвердила загибель Сергія.

Сергію Грібенніку на момент смерті було 26 років, у нього залишилися мати та старша сестра.

Останки двох бойових побратимів Сергія — сумчанина Олексія Калюжного та Миколи Колота з Буринського району — захоронили кілька місяців тому. На сьогодні на ДНК-експертизі — останки ще одного бійця.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати