Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Демонстративне вбивство...

23 березня, 16:01

Біля елітного Premier Palace у самому центрі Києва трагічно завершилася одна вельми дивна історія. Показово і зухвало був убитий депутат-втікач російської Держдуми і колись впливовий силовик/тіньовик Денис Вороненков. Людина справді непроста і надзвичайно інформована. Свого роду джерело "фінансового компроматного фактажу, знавець ключових схем виведення грошей із Росії". А причина його втечі - абсолютний програш у кулуарній боротьбі одного спецслужбівського клану іншому. Когось зачистили. Декого з генералів посадили (зачистили в слідчих ізоляторах). Вороненков зумів утекти.

До речі, якось (зовсім недавно) Вороненков був дуже близький... до глави російської Служби зовнішньої розвідки Сергія Наришкіна. А у вороненковських викривальних інтерв'ю часто миготіло взагалі щось дивне: "Сурков був проти анексії Криму і не брав участі в організації майданних кровопролить на відміну від деяких інших росіян"... Попередні висновки такі.

По-перше, жорстке професійне виконання. Жертву довго і наполегливо вели. Знали маршрути і час зустрічей. Зробили це в центрі Києва, вибравши яскраве місце, що запам'ятовується.

По-друге, демонстративність вбивства Вороненкова в Києві схожа на демонстративність вбивства Нємцова в Москві. Борис Юхимович був убитий на Замоскворецькому мосту майже біля Кремлівської стіни. І це вбивство символізувало остаточний перехід Росії до іншої держмоделі.

По-третє, всім у Росії і в нас наочно і переконливо показано, що перебіжчики, які мають доступ до фактажу, вже не жильці. У зв'язку з різким загостренням російського ізоляціонізму це важливо у виховних цілях. Всі сидимо "у човні". Виходу немає.

По-четверте, офіційний Київ, судячи з усього, не зумів повною мірою усвідомити професіоналізм російських молодиків і переформатувати власну спецслужбівську інфраструктуру. Вони продовжують гратися в інфантилізм, боротися з громадськими діячами та налягати на "економіку". Хлоп’ята, на хвилиночку, але вам прямо показали, що це вкрай серйозно...

По-п'яте, кілерський проект у столиці України логістично організований швидко і чітко.

По-шосте, якоїсь миті з'явилася інформація про те, що Вороненков мав тривалі розмови, скажімо так, з неукраїнськими фінслідчими. Після чого різко зросли неприємності у західних фінпосередників у членів близького кола Путіна... І ще дещо. Наскільки я знаю, Вороненков вже точно не малював ВВ.Путіна і його найближче оточення чорними фарбами. Однак його демонстративне вбивство в Києві, як я зрозумів, для декого мало куди більшу цінність, ніж його словесна акуратність. І це ставить надзвичайно серйозні питання. Про здатність "команди ПА" точно розуміти ставки в новому раунді. Адже програш росіянами Трампа, некерованість нормандського процесу (і, по суті, програні франко/німецькі вибори) однозначно штовхають росіян до нового формату – кілерно-шантажного...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати