Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна вийшла на Євробаскет-2022

01 грудня, 10:36

Після листопадового кваліфікаційного вікна ЄвроБаскета-2022 стали відомі 11 команд, які гарантували собі місця в фінальному турнірі.

До організаторів чемпіонату Європи з Чехії, Грузії, Німеччини та Італії долучилися ще сім команд. А саме – Україна, Греція, Боснія і Герцеговина, Словенія, Хорватія, Іспанія, Ізраїль. Ще 13 учасників фінального турніру мають визначитися в заключному вікні кваліфікації – в лютому 2021 року, повідомляє пресслужба Федерації баскетболу України.

У матчі 4-го туру кваліфікації Євробаскета-2022 збірна України грала проти команди Австрії.

Наша команда заволоділа перевагою на старті матчу за рахунок ефективних дій у трисекудній Геруна та влучних атак Мішули. При цьому збірна Україги непогано діяла у захисті, пропустивши за першу чверть та за половину 14 та 30 очок відповідно.

Головною проблемою у першій половині для нашої команди стали втрати — 12 за першу чверть та 16 за 20 хвилин. Але навіть за великого обсягу браку команда Айнарса Багатскіса мала перевагу у рахунку, доки не відбувся ривок австрійців. 10:0 від команди Рауля Корнера наприкінці першої частини гри відправили команди на велику переву за мінімальної переваги австрійців.

Українська збірна швидко повернула собі перевагу на старті другої половини, розпочавши її з ривка 8:0. Однак, як і наприкінці другої чверті, у кінцівці третьої дозволила супернику підтягнутися в рахунку. Помилки та короткострокові втрати концентрації нашої команди австрійці відразу використовували та скорочували відставання.

Заключна чверть стала найдовшим та найнеровівшим відрізком матчу. Дальні влучання Мішули та Лукашова допомогли нам втримати перевагу, але не врятували від напруженого клатчу, в якому збірна України все ж таки врятувала переможний рахунок.

Австрійці, зокрема Богіч Вуйошевич, не найкращим чином реалізували штрафні кидки у завершальній фазі гри, що допомогло нашій команді зберегти відрив. Австрія дихала у спину протягом більшої частини матчу, але наздогнати суперника не змогла.

Наша збірна припустилась катастрофічних 27 втрат, але все ж таки зуміла виграти матч з рахунком 70:67 і гарантувала собі місце у фінальній частині чемпіоната Європи-2022.

Найкращим гравцем матчу став Олександр Мішула, який завершив гру із 20 очками в активі та 5 з 9 реалізованих триочкових, які за великим рахунком стали ключовими в цій грі.

Заключні матчі кваліфікації збірна України проведе вже у лютому 2021 року, коли гратиме проти команд Угорщини та Словенії.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати