Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мей збирає 5-годинне кризове засідання уряду через Brexit

02 квітня, 14:46
Ілюстративне фото

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей сьогодні проведе засідання уряду, яке може визначити долю Brexit і самої очільниці уряду

Про це повідомляє CNN.

Засідання за планом триватиме п’ять годин і уряд має визначити подальші кроки щодо угоди про Brexit та обговорити можливі альтернативні варіанти.

Мей зустрінеться з високопоставленими міністрами, деякі з яких, як повідомляють місцеві ЗМІ, намагаються усунути її з посади. Вони обговорюватимуть проведення так званих "сигнальних голосувань" у парламенті, які могли б подолати кризу з виходом Британії з Європейського союзу. Таким чином уряд намагається визначити підтримку різних варіантів Brexit.

За даними ЗМІ, варіанти для голосування будуть наступні: угода про вихід з ЄС, укладена Мей, Brexit без угоди; відміна Brexit та проведення другого референдуму з цього питання.

Не виключено, що 4 квітня Тереза Мей може вчетверте внести на голосування в парламент свою угоду про умови Brexit, яку депутати вже тричі відхиляли.

Існує також варіант оголошення дострокових виборів у Британії, для яких знадобиться тривале відтермінування.

Сьогодні на щоденному брифінгу з журналістами у Вестмінстері прес-секретар прем'єр сказав, що Тереза Мей як і раніше виступає проти другого референдуму ЄС "за будь-яких обставин". Він також повторив, що прем'єрка "не готова скасувати статтю 50", тобто скасувати Brexit.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати