Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці запускають виробництво апаратів ШВЛ

03 липня, 15:42

Поставку комплектуючих для виробництва перших п’яти апаратів штучної вентиляції легень замовила компанія UBC Group. Як повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, інженери-розробники вже пропрацювали всю мікроелектроніку та замовили 6-шарові високотехнологічні плати. Комплектація та датчики будуть аналогічні американським ШВЛ. На фінальній стадії розробка «серця» апарата –нагнітаючого блоку. Крім цього, триває підготовка та розробка конструкторської документації, яка має відповідати міжнародним стандартам якості ISO та українським ДСТУ.

«Президент UBC Group Ігор Гуменний підтвердив плани компанії запустити виробництво українських апаратів штучної вентиляції легень саме на вінницькому заводі «Green Сooll». Він домовився зі своїми американськими партнерами, щоб взяти за прототип американський апарат ШВЛ, який добре себе зарекомендував у лікарських закладах США, і на його базі створити український аналог. З середини липня до середини серпня компанія очікує на поставку комплектуючих для перших п’яти ШВЛ», –уточнив Сергій Моргунов.

Він сподівається, що після виготовлення перших п’яти апаратів виробництво вдасться поставити на потік. А це дозволить забезпечити українські лікарні вітчизняними і високоякісним обладнанням у значно коротші терміни, ніж розраховували.

Як писав «День»,  відділ інновацій компанії UBC Group почав працювати над розробкою вітчизняного аналогу апарату штучної вентиляції легень на базі «Метроніка» (США) у квітні цього року. Налагодження виробництва може зайняти кілька місяці, оскільки кожен апарат має отримати відповідну сертифікації.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати