Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Слідство у справі про напад на Гандзюк скерували до СБУ, - Луценко

03 серпня, 13:30

Слідство у справі про напад на радницю мера Херсона Катерину Гандзюк скерували до Служби безпеки України (СБУ). Про це на своїй сторінці у Facebook написав генпрокурор України Юрій Луценко.

"Відвідав потерпілу Катерину Гандзюк. Стан тяжкий. Але дух, як завжди, непохитний. Почув її версії причин нападу на неї. Враховуючи це, вирішив скерувати слідство до центрального апарату СБУ", – написав Луценко.

Він додав, що у зв'язку з серією нападів на громадських діячів останніми днями запланував проведення координаційної наради правоохоронних структур.

Нагадаємо, у вівторок, 31 липня, на радника мера Херсона Катерину Гандзюк напали біля під'їзду її будинку. Чоловік облив її кислотою, жінку госпіталізували.

Вона дістала хімічний опік понад 30% тіла. Це волосиста частина голови, обличчя, руки, ноги, передня частина грудної клітки, опік лівого ока.

Повідомлялося, що Гандзюк перебуває в стабільно тяжкому стані. Пізніше її забезпечили держохороною.

Напад на співробітницю міськради Херсона перекваліфікували з "Хуліганства" на "Тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування", а через деякий час - на "Замах на вбивство, здійснений з особливою жорстокістю".

Справу взяв під особистий контроль генеральний прокурор Юрій Луценко. Він повідомляв, що напад на Катерину Гандзюк є частиною плану з дестабілізації ситуації на півдні України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати