Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львів’яни масово вийшли на акцію протесту проти брехні у справі Павла Шеремета

04 липня, 17:49

Сотні не байдужих людей зібралися сьогодні біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Львові на акцію «200 днів брехні». Вони вимагали звільнення затриманих у справі вбивства журналіста Павла Шеремета, яких, на їх погляд, затримали за сфабрикованими звинуваченнями.

Люди впевнені, що затримані Андрій Антоненко (Ріфмастер), Юлія Кузьменко і Яна Дугарь не причетні до цієї справи. Але ось уже 200 днів перших двох з них утримують в СІЗО, а Дугарь – під домашнім арештом. За цей час слідство не змогло надати вагомих доказів у причетності їх до вбивства журналіста.

Перед пам’ятником розгорнули два великих банери із написами: «Досить брехні!» та «Вимагаємо звільнення політв’язнів!». Також був змонтований своєрідний стенд із доказами, які наводить слідство у даній справі і доказами, які абсолютно спростовують причетність Антоненка, Кузьменко та Дугарь до вбивства.

«Всі усе розуміють. Ріф, Яна та Юля призначені винними за забаганкою когось у високих кабінетах. І поки ми можемо спокійно працювати, займатись улюбленими хобі та проводити час зі сім’єю чи друзями, вони сидять у СІЗО і під домашнім арештом. Ми вийшли підтримати їх просто тому, що ми не можемо по-іншому. Сил терпіти це поліцейське свавілля просто вже не має», - зазначив один із учасників акції.

Крім того люди виступали проти поліцейського свавілля. Зокрема це і згвалтування та катування  поліцейськими жінки в Кагарлику, і вбивство поліцейськими 5-річного Кирила Тлявова тощо. Присутні висловлювалися, що ріст такої злочинності у органах, які мали б захищати громадян країни, а не вбивати їх та калічити, просто лякає. А відповідального за такі злочини правоохоронців просто нема, міністр Арсен Аваков далі перебуває на своїй посаді.

Павло Паламарчук, "День", Львів

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати