Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Волинь втратила у неоголошеній війні ще двох своїх воїнів-земляків

04 вересня, 12:15

У день, коли в Рожищенському районі оголосили траур за загиблим на сході України кадровим військовим Романом Віднічуком, який закінчував у свій час школу в райцентрі, на Волинь надійшла ще одна печальна звістка. Волинь втратила ще одного свого мужнього сина. Загинув легендарний "Тайфун", командир роти з 80 бригади, капітан Володимир Киян.

Він з Ковеля, у місті мешкають його мама, дружина з маленькою дитиною. Ковельські волонтери відправляють машину, яка привезе на батьківщину тіло загиблого героя. Водночас просять, аби добрі люди завантажили її у рейс на схід продуктами для українських військових. Загибель і Романа, і Володимира наче підтверджує істину, що гинуть найкращі, справжні патріоти України. Роман Віднічук працював на кафедрі в Академії сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного у Львові, три рази писав рапорти, аби його відправили на схід, врешті перевівся у підрозділ, який туди відправлявся. Ріс сиротою, після смерті мами його виховувала тітка, котра також померла... У зоні бойових дій перебував більше року. Загинув під час виконання бойового завдання.

В одному з постів на своїй сторінці у соцмережі Володимир Киян писав: «Звичайно, можна залишити все і піти. Можна сказати військкомам, нехай самі і служать, можна сказати, що ця війна більше нікому, крім нас, і не потрібна, що служать тільки прості хлопці, а сини «божків» відмазалися. Знову ж так зване «перемир’я», котре тільки по ТБ всіх дістало і відвід техніки односторонній, забезпечення без ротації, зливають і т. п. Але давайте згадаємо, заради чого ми рік не були вдома, заради чого гинули наші друзі і брати, подивімося на людей, яким ми обіцяли, що більше відступати не будемо... Досить нити, за нами Україна. Наші рідні, близькі, кохані... Я буду стояти, доки мене не змінять. Стільки, скільки треба. І нехай наші ряди будуть менші, але вони будуть надійні», повідомляє Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати