Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Аеропорт Кабула знову відкрився, - посол

04 вересня, 18:40
Фото: Reuters

Посол Катару в Афганістані заявив, що технічна група змогла знову відкрити аеропорт Кабула для прийому гуманітарної допомоги, а незабаром він буде готовий до прийняття цивільних авіарейсів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Jazeera.

За словами дипломата, злітно-посадкова смуга була відремонтована "у співпраці з владою Афганістану".

Зазначається, що вже здійснено два внутрішні авіарейси з Кабула до міст Мазарі-Шаріф та Кандагар.

Тим часом Організація Об'єднаних Націй 13 вересня скликає у Женеві міжнародну конференцію, аби запобігти тому, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш назвав "гуманітарною катастрофою, що насувається".

"Нам потрібно, щоб міжнародне співтовариство стояло разом та підтримувало афганський народ", - сказав Гутерріш у відеозверненні у Твіттері, в якому оголосив про скликання конференції.

За його словами, захід має на меті швидке збільшення фінансування гуманітарної допомоги Афганістану.

"Ми також закликаємо до забезпечення повного та безперешкодного гуманітарного доступу, щоб пересвідчитися, що афганці і далі отримують необхідні послуги", - додав Генеральний секретар.

Як повідомлялося, 15 серпня таліби без бою увійшли до столиці країни Кабулу. Політичний офіс «Талібану» заявив про завершення війни в Афганістані та про створення Ісламського емірату Афганістан.

31 серпня Сполучені Штати завершили виведення з Афганістану свого військового контингенту, який перебував у цій країні 20 років. Відтоді не виконувались рейси з аеропорту Кабула.

Після приходу до влади талібів з Афганістану були евакуйовані понад 123 тисячі осіб, але частина національного персоналу західних країн та афганців, що співпрацювали з іноземними структурами, все ще залишаються в країні та перебувають під ризиком для життя.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати