Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці розробляють історико-архітектурний план, щоб дослідити підземелля міста

05 липня, 13:34

Український державний інститут культурної спадщини на замовлення Вінницької міської ради розробляє історико-архітектурний план міста Вінниці. На його основі вже будуть проводитися дослідження культурного шару, в тому числі й підземель. Крім цього, як повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, напрацьовується археологічний атлас. Цю роботу координує Вінницький обласний краєзнавчий музей. А департамент архітектури та містобудування Вінницької міськради розробляє програму археологічних розкопок на наступні 5 років.

«Історико-архітектурний план міста Вінниці – це фактично стратегія, на основі якої будуть відбуватися усі наступні кроки з дослідження культурного шарує. І це стосується не тільки питання підземель, тому що Вінниця належить до списку історичних міст, і тут є багато будівель та в цілому історичних місць, на які потрібно звертати увагу. Розраховуємо, що Міністерство культури затвердить готовий план уже цієї осені», – уточнив Сергій Моргунов.

На виготовлення археологічного атласу та програми археологічних розкопок на наступні 5 років у бюджеті передбачили майже 1 млн грн. Таким чином місто сподівається отримати комплексне рішення того, як надалі досліджувати історичну спадщину міста та скільки коштів слід закладати на ці цілі.

«Одна справа знайти «родзинку» для міста Вінниці, важливу історичну спадщину, в тому числі й під землею, інше – просто старий підвал старої будівлі і вже говорити про те, що це представляє собою якусь цінність і вкладати туди мільйони гривень. Тому ми повинні виважено діяти в цьому напрямку, так, як це робиться у цивілізованих європейських країнах. Але я точно переконаний, що виконання комплексної роботи – це важливий напрямок на майбутнє для посилення привабливості міста Вінниці», –резюмував міський голова Вінниці.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати