Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Львова з інспекцією щодо COVID-19 прибув міністр охорони здоров'я

06 серпня, 10:47

Максим Степанов приїжджає до Львова вже не вперше. Причина його візитів – велике число нових виявлених щодоби хворих на ковід, що тривалий час утримує Львів на перших позиціях стосовно епідемії коронавірусу в Україні.  За словами  заступника міського голови Львова з питань розвитку Андрія Москаленка, у планах міністра – інспекція лікарень. Згодом має відбутися  селекторна нарада, під час якої обговорюватимуть ситуацію в місті і показники захворюваності. Ймовірно, йтиметься і про переведення міста з «помаранчевої» зони епідемічної небезпеки у «червону».
Про ситуацію за 5 серпня стосовно поширення ковіду вже прозвітувала заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна, яка повідомила, що станом на восьму годину ранку у Львові та в області підтверджено 10420 випадків інфікування коронавірусом, з них 283 – летальні. 2735 пацієнтів одужали.

За вчорашню добу лабораторні центри провели 1458 ПЛР-тестів. З них 197 – позитивні. Залишок проб у холодильнику – 1430.

Для порівняння: учора ішлося про 156 позитивних аналізів.

За весь період карантину (від 12 березня) до обласної інфекційної лікарні звернулись 7430 осіб, госпіталізовані – 1558, виписані – 1353. Зараз у лікарні – 205 осіб, у реанімації – 6, на апараті ШВЛ – 3. 

Привертає увагу те, що сьогодні у звіті Галин  Слічної нема статистики по інших базових щодо ковіду стаціонарів – 8-ої, 1-ої та Лікарні швидкої медичної допомоги. 

Чому так, у Львівській міській раді не пояснюють. Натомість надають інформацію про закриття ще двох дитячих садочків. «У Львові призупинено освітній процес у дитячому садочку № 1. Там виявили коронавірус у працівника кухні. Заклад буде зачиненим до 16 серпня. Також ПЛР-тест здав працівник садочка № 129. Результату ще немає, проте у закладі вже призупинено освітній процес до 18 серпня включно», – цитують у ЛМР  начальника управління освіти Зоряну Довганик. 

Нагадаю, що кілька днів тому ішлося про закриття  дитсадків № 12 (до 11 серпня) та № 92 (до 16 серпня), працівники та вихованці яких мають перебувати на самоізоляції.

Тетяна КОЗИРЄВА,Львів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати