Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Провокації з боку ОРДЛО не можуть і не стануть підставою для зриву мирного процесу, - Кравчук

06 вересня, 20:46

У Києві в неділю, 6 вересня, відбулася розширена нарада керівництва української делегації в Тристоронній контактній групі ТКГ), присвячена розгляду публічних заяв з боку російських найманців на Донбасі про погрози відкрити вогонь по позиціях Збройних сил України поблизу Горлівки, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомляє прес-служба президента України, участь у нараді взяли віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони України Андрій Таран і представники Генерального штабу України.

Учасники наради провели детальний аналіз ситуації, заслухавши доповіді представника робочої групи ТКГ з питань безпеки, представників Міноборони, МЗС України, а також взяли до уваги звіт Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 5 вересня 2020 року.

"Ми дуже цінуємо режим повного і всеосяжного припинення вогню, досягнутий 27 липня. Саме тому ми постійно стежимо за тим, як виконуються домовленості, і нам важливо, щоб нормандський процес якомога швидше дав результат. Українська сторона робитиме все для того, щоб не допустити зриву перемир'я на Донбасі", - цитує главу української делегації в Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука сайт президента України.

В інформації зазначається, що Місія ОБСЄ підтвердила відсутність будь-яких змін на українських позиціях поблизу населеного пункту Шуми в Донецькій області.

"У документі ОБСЄ чітко зазначено, що Місія провела повітряне спостереження біля населеного пункту Шуми і не виявила жодних змін в існуючих позиціях ЗСУ в порівнянні з 5 липня 2020 року. Тобто СММ ОБСЄ фактично підтверджує відсутність будь-яких змін в позиційному розташуванні ЗСУ, які порушували б домовленості ТКГ від 22 липня 2020 про заходи щодо посилення режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

Учасники наради підтвердили, що українська сторона чітко і послідовно дотримується режиму повного і всеосяжного припинення вогню.

"Важливо, що це повністю підтверджується в звітах СММ ОБСЄ", - додав глава української делегації в ТКГ.

Крім того, особливу увагу на зустрічі було приділено інциденту, який стався 6 вересня і в результаті якого був поранений український військовослужбовець, який розбирав згорілий бліндаж.

"Взявши до уваги всі обставини інциденту, учасники наради дійшли висновку, що окремі провокації з боку ОРДЛО не можуть і не стануть підставою для зриву мирного процесу. Тобто українська сторона робитиме все для того, щоб не допустити зриву перемир'я на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за підсумками наради глава української делегації в ТКГ Кравчук звернувся до спеціального представника діючого голови ОБСЄ в Україні та ТКГ Гайді Грау.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати