Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В окупованому Криму затримали адвоката українських політв’язнів РФ

06 грудня, 12:01
Фото: krymr.org

Адвоката Еміля Курбедінова, який захищає багатьох в'язнів Кремля, схоплених в окупованому Росією Криму, затримали співробітники Центру з протидії екстремізму.

Про це повідомляє громадська організація Кримська солідарність на офіційній сторінці у Facebook.

“Тільки що адвоката Еміль Курбедінова затримали співробітники Центру з протидії екстремізму. Його колеги виїжджають до головного управління МВС.”, - йдеться у повідомленні організації.

 Його звинувачують в екстремізмі, написав журналіст Антон Наумлюк на своїй сторінці у Facebook.

"Адвоката Еміля Курбедінова затримали співробітники Центру з протидії екстремізму за підозрою у 20.3 КПАП (пропаганда або публічне демонстрування нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики або символіки екстремістських організацій, або іншої атрибутики або символіки, пропаганда або публічне демонстрування яких заборонені федеральними законами)", - йдеться в повідомленні.

Інформацію підтвердив колега Курбедінова, адвокат Едем Семедляєв. За його відомостями, приводом для затримання стало повідомлення в соціальній мережі. Проте причина, на його думку - в тиску, що посилюється на адвокатів і правозахисників. Зокрема, нагадав Семедляєв, учора було затримано 77-річного Льва Пономарьова (директор загальноросійського руху "За права людини" - ред.), раніше тиск здійснювався на краснодарського адвоката Михайла Беньяша.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати