Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зеленський у день ЗСУ повідомив про передання українській армії нового озброєння

06 грудня, 20:20
Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський, під час участі в урочистих заходах у Харкові з нагоди Дня Збройних Сил України, повідомив про передання українській армії нового озброєння.

"Сьогодні тут (у Харкові – ред.) і в інших регіонах України Збройним силам України буде передано близько сотні одиниць озброєння та військової техніки. У Харкові бойові бригади отримають нові модернізовані танки Т64БМ "Булат". Десятки бронетранспортерів БТР-4 та десятки вітчизняних бронеавтомобілів "Козак 2М.1", - заявив Зеленський у ході урочистих заходів з нагоди 30-річчя ЗС України, які відбуваються у Харкові на площі Свободи.

Президент також зазначив, що на сьогодні підписано угоду з Великою Британією на суму понад 60 млрд грн для будівництва українських ракетних катерів та військово-морських баз, постачання в Україну протимінних кораблів та оснащення військово-морського флоту України протиракетними корабельними комплексами.

Крім того, Україна та Туреччина підписали угоду про будівництво корвету класу "Ада".

За словами Зеленського, сьогодні в Одесі Військово-морським силам України буде передано два патрульні катери типу "Island" під українськими назвами "Фастів" і "Суми".

Він додав, що Україна вперше в історії підписала контракт на виробництво та постачання трьох нових військово-транспортних літаків АН-178, при цьому на озброєння вже прийнято безпілотні авіаційні комплекси "Лелека" і Bayraktar.

Також в Україні стартує будівництво власного заводу з виготовлення сучасних військових дронів.

"Сьогодні на аеродромі "Озерний" у Житомирській області повітряні сили ЗС України отримають вертоліт МІ-8 та літаки ІЛ-39, СУ-27 та АН-26", - сказав Зеленський.

Крім того, за його словами, Україна спільно з Канадою запустила проект створення космодрому для ракетоносія "Циклон" українського виробництва. Глава держави зазначив, що на атлантичному узбережжі Канади вже розпочато будівництво стартового майданчика.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати