Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині фермер одним з перших взяв доступний кредит

07 лютого, 13:22
Фото vin.gov.ua

Підприємці Вінниччини почали користуватися державною програмою з доступного кредитування малого бізнесу «Доступні кредити 5–7–9%». Одним із перших її учасників став генеральний директор підприємства СТОВ «Україна», яке розташоване у селищі Ситківці Немирівського району, Андрій Вечерук. Він звернувся до банку за позикою у 499 тис. грн під 7 % річних на 12 місяців. Кредит взяв на придбання спеціальної сільськогосподарської техніки, зокрема хоче купити трактор FT 1054AC.

«У мене невелике господарство, до 500 гектарів, але треба йти з часом у ногу і оновлювати техніку, – каже Андрій Андрійович. – Підприємство займається рослинництвом: вирощуванням зернових, бобових культур і насіння олійних. Працюємо на аграрному ринку вже двадцять років та намагаємося нарощувати технічні потужності. Про старт державної програми з кредитування дізнався із засобів масової інформації. Вирішив спробувати, бо голова облдержадміністрації запевнив, що все буде по-чесному».

Підтримати фермера до фінустанови прийшов і голова Вінницької ОДА Владислав Скальський. Він сказав, що нині помітний значний попит серед підприємців Вінниччини на доступне кредитування. На сьогодні лише «Ощадбанк» розглядає 8 подібних проєктів в рамках Державної програми «Доступні кредити 5–7–9%». Загалом в області вже більше десяти підприємців, які хочуть отримати кредитну позику на стартап або розвиток власної справи.

Нагадаємо, державна програма «Доступні кредити 5–7–9 %» ініційована Президентом України та Кабміном з метою широкої державної підтримки інвестиційних проєктів українських мікро- та малих підприємств, розвиток в Україні приватного підприємництва загалом та створення нових робочих місць. Надання трьох можливих ставок – 5 %, 7 % або 9 % – за кредитами залежить від розміру бізнесу та строку його діяльності. Додатково ставка кредитування знижуватиметься на 0,5 % річних за кожного найманого працівника, але не менше ніж до 5 % річних. Власний внесок позичальника становить 20–30 % від вартості проєкту. Фактичне кредитування здійснюватиметься банками-партнерами програми.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Фото vin.gov.ua

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати