Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кулеба: Україна має намір оживити "нормандський формат" і досягти миру на Донбасі, але не бачить взаємності з боку РФ

07 червня, 19:23

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє про відсутність конструктивних дій з російської сторони в питаннях відновлення переговорів у "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція, РФ) з врегулювання ситуації на Донбасі.

"Разом із партнерами Україна прагне оживити нормандський формат і досягти миру, але поки не бачить жодної взаємної конструктивності з російської сторони ... Цього тижня не менше 9 українських солдатів були поранені на лінії фронту. На щастя, ніхто не загинув у бою", - написав Кулеба в своєму мікроблозі в Twitter у неділю.

Як повідомлялося, 30 квітня в форматі відеоконференції відбулася зустріч міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та РФ Дмитра Кулеби, Гайко Мааса, Жан-Ів Ле Дріана і Сергія Лаврова. Лідери "нормандської четвірки" - президенти України, Франції, РФ, Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель останнього разу зустрілися на саміті в Парижі 9 грудня 2019 року і дійшли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати