Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тихановську оголошено в розшук на території РФ

07 жовтня, 21:27

Екс-кандидата у президенти Білорусі Світлану Тихановську оголошено в розшук на території Росії, випливає з бази даних МВС РФ.

Згідно з документом, громадянка Світлана Георгіївна Тихановська, 1982 року народження, "розшукується за статтею КК". Водночас за якою саме статтею Тихановську оголошено в розшук у базі даних не зазначено.

Тихановська брала участь у президентських виборах у Білорусі після відмови ЦВК зареєструвати ініціативну групу її чоловіка Сергія Тихановського, якого згодом затримали під час пікету зі збору підписів за висунення Тихановської в місті Гродні. Згідно з офіційно оголошеним результатам виборів, Тихановська набрала трохи більше ніж 10% голосів виборців, посівши друге місце. Переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає цю посаду з 1994 року.

Тихановська не погодилася з результатами виборів і подала скаргу до Центрвиборчкому. 11 серпня литовський міністр закордонних справ Лінас Антанас Лінкявічюс оголосив, що Тихановська перебуває у Литві в безпеці. Як пояснила її довірена особа Ольга Ковалькова, Тихановську вивезла з країни білоруська влада, і у неї не було вибору.

Низка країн ЄС визнає Тихановську як лідера опозиційних сил Білорусі. З нею зустрічалися, зокрема, президент Франції Еммануель Макрон і канцлер ФРН Ангела Меркель.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати