Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ухвалення бюджету-2018: Порошенко прокоментував основні пункти

08 грудня, 09:08
Фото Миколи Тимченка, "День"

Президент України Петро Порошенко позитивно відреагував на ухвалення Верховною Радою державного бюджету на 2018 рік. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Такого давно не бувало. До тридцять першого ще 24 дні, а Верховна Рада вже і бюджет проголосувала", - йдеться у повідомленні.

Порошенко також зазначив, що на наступний рік на будівництво і ремонт доріг в країні заклали 40 млрд грн.

"На наступний рік на їхнє будівництво та ремонт заклали 40 млрд. Децентралізація й далі збільшуватиме фінансову основу місцевих громад. Стартує президентська ініціатива реанімації сільської медицини, в амбулаторії, ФАПи, швидкісний Інтернет інвестуємо 5 млрд", - наголосив він.

Президент також анонсував у 2018 році підвищення мінімальної заробітної плати: "Чергове підвищення "мінімалки" детінізує зайнятість, і, як і цього року, підтягне реальну середню зарплату".

Також у 2018 році на армію передбачено майже на 25% коштів більше, ніж у 2017-му.

"На армію передбачено 86 мільярдів гривень, що майже на 25% більше, ніж у поточному році. П'яту частину бюджету буде використано на озброєння і військову техніку, що на 34% більше, ніж в цьому році", - додав президент.

Нагадаємо, Порошенко вже раніше повідомляв, що проект державного бюджету на наступний рік передбачає виділення 86 мільярдів гривень на потреби української армії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати