Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Люблинці на Волині протестують проти полігону відходів ковельського ветсанзаводу

09 квітня, 19:07

Позачергова сесія Люблинецької об’єднаної територіальної  громади була скликана  цієї неділі, не зважаючи на велике православне свято, Вербну неділю. Громада вважає, що нема часу на святкування, коли загрожує екологічна катастрофа. Тому  навіть уночі селяни виставляють своєрідний блокпост на місці  ймовірного полігону для захоронення відходів ковельського ветсанзаводу. Полігон вирішили облаштувати біля села Старі Кошари, але мешканці цього та сусідніх населених  пунктів - категорично проти, про що і заявили сьогодні під час позачергової сесії.

Учора  вони мали зустріч на місці ймовірного полігону з  заступником голови Волинської ОДА Сергієм Кошаруком та  першим заступником голови Волинської обласної ради Олександром Пирожиком. Ситуація з відходами заводу – вкрай загрозлива,  адже трупи тварин сюди везли вдень і вночі з усієї України, а підприємство просто не в змозі їх переробити. Очевидці  розказують, що картина біля заводу нагадує кінець світу: величезні купи  мертвих тварин, які продовжують розкладатися і через грунтові води забруднюють усе місто. Вже і мешканці ковельського мікрорайону, де розміщено підприємство, перекривали дорогу до нього, не пропускаючи машини з мертвеччиною....Через те, що директор Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» Вадим Сухонос отримував на переробку набагато більше сировини, ніж підприємство могло обробити, Ковель і опинився на межі екологічного лиха, проти директора порушили кримінальне провадження. А щодо полігону захоронень відходів, то «Люди протестують проти того, аби цю гидоту хоронили тут. Вони впевнені, що ці відходи отруйні і шкідливі. Припускають, що саме тому й відповідне рішення обласна комісія під головуванням голови ОДА Володимира Гунчика приймала, не питаючи згоди громади. Люди налаштовані категорично: якщо до їхньої думки не дослухається, вони ладні перекривати не тільки дорогу, що веде до сільського кар'єру, а й міжнародну автомагістраль», –   каже перший  заступник голови Волиньради Олександр Пирожик.

Крім того, мешканці населених  пунктів Люблинецької ОТГ пропонують, аби ці відходи місто хоронило на своїй території, а не на території Ковельського  району.

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати