Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нереалістично очікувати, що переговори цього тижня розв'яжуть європейську кризу, - генсек НАТО

10 січня, 13:56
Фото Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що переговори з РФ цього тижня не можуть повністю розв'язати європейську кризу безпеки, проте він сподівається, що вони почнуть процес запобігання військовому конфлікту.

Про це Єнс Столтенберг заявив у понеділок, 10 січня, під час спільної пресконференції із віцепрем’єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгою Стефанішиною, повідомляє Еспресо.TV.

Очільник НАТО підкреслив, що він вітає зустріч, яка відбудеться сьогодні між представниками США та РФ, а також пізніше цього тижня в рамках Ради Росія-НАТО. Проте він не думає, що можна очікувати, що ці переговори розв'яжуть усі питання навколо України.

За його словами, "нереалістично" очікувати, що після закінчення переговорів цього тижня криза європейської безпеки буде розв'язана. 

"Але я дуже сподіваюся, що в обох сторін є реальний намір, у тому числі з російського боку - у НАТО він є - взяти участь у процесі, який може запобігти новому збройному конфлікту в Європі, і тому ми прагнемо досягти угоди щодо майбутніх дій, процесів і серій зустрічей", - наголосив Столтенберг.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати