Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна з 2020 року запускатиме в космос по одному супутнику щорічно

10 липня, 10:45
Фото uateka.com

Починаючи з 2020 року Україна запускатиме по одному супутнику дистанційного зондування Землі щорічно. Про це на прес-конференції повідомив голова Державного космічного агентства України Павло Дегтяренко, передає УНН.

"Зараз ми закінчуємо розробку космічної програми на найближчі 5 років. Ця програма передбачає, починаючи з 2020 року, запуски по одному супутнику дистанційного зондування Землі на найближчі кілька років з таким розрахунком, щоб приблизно за 7-8 років Україна мала дійсно ефективне і працездатне сузір'я власних супутників дистанційного зондування Землі, і ми будемо повноправними членами космічної родини програми Copernicus", - повідомив Дегтяренко.

Нагадаємо, торік у листопаді президент України Петро Порошенко заявив, що Україна успішно підтверджує позиції космічної держави та зазначив, що ракетоносії українського виробництва виводять на навколоземну орбіту космічні апарати та супутники з різних країн по всьому світу, а Україна є активним учасником міжнародних космічних програм. 

Згодом, у квітні 2018-го, президент Порошенко наголосив, що Україна потребує розробки нової загальнодержавної космічної програми та реформування оборонно-промислового комплексу. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати