Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Для отримання кредиту Манафорт збрехав, що не здавав свою другу квартиру на Манхеттені

10 серпня, 09:37
Фото Reuters

Колишній глава передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа і екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт майже три роки здавав свою квартиру на Манхеттені в Нью-Йорку через онлайн-сервіс з пошуку і короткострокової оренди житла Airbnb. Це стало відомо під час судового засідання у його справі, повідомляє The Washington Post.

"Дарін Евенсон, 22-річний військовий ветеран, який зараз працює у відділі "досвіду роботи з клієнтами" Airbnb, засвідчив, що з січня 2015 року по квітень 2016 квартиру на Говард-стріт в районі Сохо району Манхеттена майже завжди можна було взяти в оренду через сайт", - йдеться в повідомленні.

Прокурори показали кілька прикладів бронювань квартири, яку рекламували, як "чудовий лофт на цілий поверх в районі Сохо".

Зокрема, в січні 2015 року пара гостей заплатила за неї 1971 долар за чотири ночі. У червні 2015 року п'ятеро осіб заплатили за неї 16 325 доларів, щоб залишитися там на 21 ніч.

Евенсон розповів, що квартира була доступна 1125 ночей поспіль - це максимально дозволена кількість згідно з правилами сервісу Airbnb.

За його словами, було дві перерви, під час яких Манафорт не здавав житло. Перша - з 27 жовтня 2015 року по 20 листопада 2015 року. Друга - з 26 лютого 2016 року по 26 березня 2016 року.

Раніше інші опитані свідки розповіли в суді, що Манафорт називав цю квартиру своїм "другим домом" під час переговорів про позику.

Це важливо, оскільки Манафорта звинувачують у банківському шахрайстві. Виходить, що він зазначав у документах, що квартира на Говард-стріт не здавалася в оренду, коли насправді все було навпаки.

При цьому наголошується, що Манафорт свідомо пішов на обман, щоб отримати кредит у розмірі 3,4 млн доларів в Citizens Bank.

Як пояснила в суді під час свідчень віце-президент Citizens Bank Пеггі Мицелі, якщо хтось має орендну нерухомість, то процентна ставка за кредитом буде вища, а максимальна сума кредиту - нижча. "Це також буде розглядатися як позика з високим ризиком", - додала вона.

Водночас бухгалтер Манафорта Синтія Лапорта розповіла, що його офіс займався фальсифікацією звітних фінансових документів для зменшення виплати податків та отримання вигідних кредитів.

Нагадаємо, суд над Манафортом почався в США 31 липня. Його звинувачують у відмиванні грошей та ухиленні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.

Слідство вважає, що за роботу політичного консультанта в Україні Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів, проте офіційно він задекларував 14 млн дол. доходів за 2010-2014 роки.

Раніше слідча група представила більше 300 документів, що розкривають деталі співпраці Манафорта з Партією регіонів та "Опозиційним блоком".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати