Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Опора" побачила ознаки порушення правил агітації Зеленським

11 лютого, 18:04
Фото з відкритих джерел

В Ужгороді студія "Квартал 95" дала безкоштовний концерт за участю кандидата в президенти від партії "Слуга народу" Володимира Зеленського.

Це може бути ознакою непрямого підкупу виборців, адже під час передвиборчої кампанії кандидат не має права безкоштовно надавати товари чи послуги громадянам України, зазначають у громадянській мережі "Опора".

Так, 9 лютого перед комерційним концертом у залі Закарпатського обласного муздрамтеатру відбувся безкоштовний виступ. Квитки на платний концерт коштували від 350 до 1950 грн, а на безкоштовний роздавали безоплатно.

Зокрема, у касі повідомили, що на концерт заздалегідь запросили учасників АТО та їхніх родичів, людей з інвалідністю тощо. Волонтерка організації, яка працює з військовослужбовцями, розповіла, що отримала від організаторів 100 запрошень для того, аби роздати їх військовикам, передає "Опора".

Одна з відвідувачок концерта зазначила, що запрошення на концерт можна було отримати поштою. За її словами, для цього потрібно було надіслати заявку, а організатори, плануючи концерт у тому чи іншому місті, вже надсилали за заявками запрошення. Охочих було набагато більше, ніж міг вмістити драмтеатр в Ужгороді.

"У факті організації безкоштовного концерту можуть вбачатися ознаки порушення правил ведення виборчої кампанії з боку кандидата Зеленського. Кандидату заборонено надавати виборцеві на пільгових умовах товари чи послуги і при цьому згадувати його ім’я. Проведення безкоштовного концерту за участю кандидата в президенти може сприйматися саме як надання виборцеві послуг, а це вже містить ознаки підкупу виборців. Також варто додати, що кандидат де-факто використовує свою роботу як ресурс якщо не для прямої агітації, то для впізнаваності свого імені", - цитують координатора спостереження ГО "Опора" за виборами в Закарпатській області Ярослава Гулана.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати