Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У коронавірусу з Китаю з'явилася офіційна назва

11 лютого, 18:41
Фото: twitter.com/DrTedros

Офіційною назвою хвороби, яку спричинює новий коронавіруса з Китаю, стало Covid-19.

Про це заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус, повідомляє прес-служба організації.

"Тепер ми маємо офіційну назву хвороби, яку спричинює коронавірус 2019-nCoV. Вимовляється C-O-V-I-D дефіс один дев'ять – COVID-19" (скорочення від Corona Virus Desease - захворювання, викликане короновірусом - ред).

Гебреісус зазначив, що ВООЗ активізував команду ООН з управління кризами.

"Ми також активізували команду ООН з управління кризами. Це допоможе ВООЗ зосередитися на заходах у в галузі охорони здоров'я, в той час як інші установи можуть використовувати свої експертні знання для більш широких соціальних, економічних наслідків і наслідків для розвитку спалаху COVID-19", - заявив він.

Нагадаємо, в Китаї розраховують, що спалах нового коронавірусу має завершитися у квітні. За словами експертів, пік епідемії повинен настати в середині або наприкінці лютого, після чого відбудеться зниження захворюваності.

Як повідомлялося, станом на 11 лютого у світі зафіксовано 1018 смертей від коронавірусу нового типу. Загальна кількість хворих у світі - 43 105, з них на материковому Китаї - 42 638.

В Китайському центрі з контролю і профілактики захворювань почали тестування на тваринах експериментальної вакцини проти коронавірусу нового типу.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати