Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Київські школярі після ЗНО з історії України записали відео з образами на адресу кримських татар

11 липня, 13:54

Після складання ЗНО з історії України декілька випускників київської міської школи № 90 записали та виклали в інтернет відео з образливими висловлюваннями на адресу кримських татар. Крім того, один зі школярів заявив, що «Крим — це Росія».

На цей випадок відреагував голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

"Абсолютно переважною більшістю користувачів соціальних мереж, де з'явилося зазначене відео, виражалося величезне обурення і висувалися вимоги про негайне залучення правоохоронних органів України до розшуку та покарання осіб, які здійснили дане правопорушення", - зазначив Рефат Чубаров.

Школярі вже видалили відео, однак воно ще є у соцмережах.

Керівництво Київської міської школи № 90 вже опублікувало у Facebook офіційні вибачення за своїх вихованців. У повідомленні йдеться, що адміністрація навчального закладу повністю розділяє обурення проявом дискримінації за національною ознакою та розуміє неприпустимість таких висловлювань у будь-чию сторону. У школі додали, що зроблять усе можливе, щоб не допустити повторення подібної ситуації.

Троє школярів, які знялися у відео, також розмістили свої персональні публічні вибачення за свої висловлювання. Рефат Чубаров, у свою чергу закликав, закликав усіх співгромадян, які відчули себе ображеними внаслідок опублікованих висловлювань, задовольнитися офіційними вибаченнями керівництва Київської міської школи № 90 і вибаченнями випускників.

"Меджліс кримськотатарського народу запрошує випускників, які допустили в своїй поведінці образливий випад проти кримськотатарського народу, але потім знайшли в собі сили вибачиться, в офіс Меджлісу кримськотатарського народу, де кожному з них особисто всесвітньовідомий правозахисник, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вручить книги з історії Криму і кримськотатарського народу", - написав Чубаров.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати