Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Учасниками конфлікту в Полтаві виявилися раніше судимі за тяжкі злочини громадяни

11 серпня, 20:11

10 серпня у Полтаві на одному з пляжів міста сталася перестрілка, про що наше видання уже повідомляло. У ході проведення  оперативно-розшукових заходів були встановлені обставини зазначеної події, про що поінформував громадськість заступник начальника поліції Полтавської області Руслан Бірюков. Він розповів подробиці кривавого інциденту: «На пляжі відпочивала компанія, яка вела себе зухвало, вчиняла низку провокативних дій стосовно інших громадян, що там відпочивали. Один із власників кафе, розташованого на пляжі, зробив зухвальцям зауваження. Після того як компанія почала бити власника кафе, йому на захист прийшов син. Коли з боку компанії було здійснено декілька пострілів, син взяв зареєстровану рушницю та вистрелив у відповідь. Від отриманих поранень один із  нападників помер на місці».

Правоохоронці Полтавщини встановили коло осіб, які фактично спровокували бійку. Ними виявилися раніше судимі громадяни, які свого часу притягувалися до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини, зокрема за розбійні напади, вбивство, хуліганські дії та ін. Як зазначив Руслан Бірюков, на цей момент усі причетні особи ідентифіковані, стосовно них проводяться слідчо-оперативні заходи. Одна особа затримана, щодо кількох інших вирішується питання стосовно їхнього процесуального статусу.

Наразі в лікарнях міста знаходяться потерпілі з вогнепальними пораненнями – 24-річний чоловік та 7-річний хлопчик, який зазнав поранення плеча, передпліччя й грудної клітки. У тяжкому стані перебуває також власник кафе: зловмисники били його палками, камінням, ногами.  Отримав численні поранення і хлопець, який здійснив постріли, захищаючи батька.

Заступник начальника поліції запевнив, що до кримінальної відповідальності будуть притягнуті всі особи, які провокували та вчиняли незаконні дії.

Богдан ПРОСКУРОВ, Полтава

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати