Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Експерти з комп’ютерної безпеки виявили серію кібератак у світі

03 серпня, 20:10

Експерти з безпеки розкрили найбільшу на сьогоднішній день серію кібератак на мережі 72 організацій, включно зі сайтами ООН, урядовими ресурсами і компаніями по цілому світу.

Компанія McAfee, одна з провідних у сфері комп’ютерної безпеки зі штаб-квартирою у Каліфорнії, США, виявила вторгнення і повідомила, що за атаками, на її думку, стоїть певний «державний суб’єкт», однак вона відмовилась назвати його.

У довгому списку жертв серії хакерських атак, що тривала п’ять років, виявилися уряди США, Тайваню, Індії, Південної Кореї, В’єтнаму і Канади, Асоціація держав Південно-Східної Азії, Міжнародний олімпійський комітет (МОК), Всесвітнє антидопінгове агентство, а також безліч компаній, починаючи від військових підрядників і закінчуючи технологічними фірмами.

У випадку з Організацією об’єднаних націй хакери зламали комп’ютерну систему Секретаріату ООН у Женеві в 2008 році і непомітно переглядали масу секретних даних, повідомила McAfee, яку цитує агентство Ройтерз.

«Навіть ми були здивовані великою різноманітністю потерпілих організацій і зухвалістю зловмисників», – зазначив віце-президент McAfee з дослідження загроз безпеки Альперович.

Найбільш ранні вторгнення, які поки що вдалося виявити компанії, відносяться до середини 2006 року.

Джим Льюїс, експерт з кібербезпеки Центру стратегічних і міжнародних досліджень, ознайомившись з даними McAfee, сказав, що існує велика ймовірність того, що за хакерською атакою стоїть Китай, оскільки низка організацій, які зазнали нападу, володіли інформацією, що становить особливий інтерес для Пекіна.

Для прикладу, напередодні Олімпійських ігор у Пекіні в 2008 році постраждали системи МОК і кількох національних олімпійських комітетів.

McAfee, яку цього року придбала компанія Intel Corp, не коментує заяву щодо можливої відповідальності Китаю. 

Джерело: Радіо Свобода

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати