Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Рівненщині родина на власному подвір’ї влаштовує святкове світломузичне дійство

12 січня, 17:20

Світлове шоу під різдвяні композиції, графічні зображення на ялинці, які ритмічно змінюються, знаменитий «Щедрик» у роковій обробці і сотня глядачів щовечора. Таку святкову атракцію на власному подвір’ї створила сім’я Ващищуків із селища Млинів, що на Рівненщині. Свій двоповерховий будинок родина  прикрасила «розумними» гірляндами, які вмикаються під музику завдяки комп’ютерній програмі, і щовечора о 19 годині влаштовує дійства для всіх охочих. Подивитися на шоу приходять і батьки з малюками, і літні мешканці.  Тим часом господарі «світломузичного» будинку розповідають – робили все це для душі, а ще для того, щоб, можливо, надихнути ще когось на створення чогось подібного.

«Справа в тому, що я 17 років пропрацював у будинку технічної творчості, де вчив дітей паяти, конструювати кораблики, літачки. По суті, це ті ж принципи і навики, які знадобилися, щоб створити наше світломузичне шоу. А надихнули  нас приклади людей пенсійного віку з Канади, Австралії, США. Вони декорують до свят власні будинки і цим себе тішать. Ось і ми вирішили спробувати зробити щось подібне, - розповідає Микола Ващищук. – Моя дружина – музикант, а діти займаються програмуванням. Ось всі разом ми прикрасили подвір’я і створили дійство».

Таку атракцію до свят сім’я влаштовує вже другий рік поспіль. Щоправда, минулоріч шоу було простіше, тривало менше часу, та й побачити його можна було всього декілька разів. Щоправда, одного вечора на подвір’я Ващищуків прийшло майже 200 глядачів. Тож сім’я вирішила продовжити традицію і цього року.

«Зараз шоу більш видовищне. Триває воно вже 20 хвилин. За цей час лунає 7 композицій. Серед них і «Щедрик» Леонтовича. Щоправда, якщо минулоріч це була  класична версія, то нині використовуємо  рок-обробку, - пояснює Микола Ващищук. – Дійство проводимо щовечора. І в нас збирається до 100 глядачів. А нещодавно був випадок, коли внучка привела бабусю, якій виповнилося вже 90 років. Приходять і батьки з маленькими дітьми. Тобто наша ініціатива виявилася цікавою для людей різного віку і це радує».

Тетяна ІЛЬНИЦЬКА, Рівне

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати