Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна і Румунія спільно розроблять документ про імплементацію закону про освіту

12 січня, 17:58
Фото 112.ua

Україна і Румунія домовилися розробити спільний документ щодо імплементації закону про освіту. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Зокрема йдеться про сьому статтю мовного закону, яка стосується використання мов у навчальному процесі.

"Керівники зовнішньополітичних відомств обговорили актуальні питання порядку денного українсько-румунських міждержавних відносин. Сторонами досягнута домовленість з розробки спільного документа з імплементації нового закону "Про освіту", зокрема його 7-ї статті, яка стосується використання мов у навчальному процесі", – йдеться в повідомленні.

25 вересня президент України Петро Порошенко підписав закон "Про освіту", положення якого (зокрема ст. 7 щодо мови освіти в Україні) викликали стурбованість низки країн. Занепокоєння з приводу мовної статті в законі висловила низка країн: Угорщина, Молдова, Польща, Румунія, Росія, а також Болгарія і Греція.

28 вересня міністр закордонних справ України Павло Клімкін передав 7-у статтю закону про освіту на розгляд Венеційської комісії.

12 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) під час дебатів прийняла резолюцію щодо українського закону "Про освіту". Українську владу, зокрема, закликали прислухатися до зауважень Венеційської комісії, а також продумати "більш гнучку модель" двомовної освіти з урахуванням інтересів тих, хто належить до корінних народів та національних меншин.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати