Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Одесі розпочалась підготовка до міжнародного фестивалю клоунів і мімів "Комедіада – 2018"

12 лютого, 15:01
Фото прес-служби організаторів «Комедіади»

Щорічно в кінці березня Одеса стає центром гумору, збираючи на Міжнародному фестивалі клоунів і мімів «Комедіада» гостей і учасників. Фестиваль є міждержавною культурною акцією і об'єднує творчі сили близьких за культурою країн і ставить собі за мету створення мирного співтовариства. Щороку для фестивалю вибирається основна ідея, найчастіше вона носить мотив об'єднання і дружби народів.

Свою історію «Комедіада» почала 30 березня 2011 року і відразу стала міжнародною. Ініціаторами її проведення був Театр «Маски-шоу» на чолі з народним артистом України Георгієм Делієвим. За короткий термін «Комедіада» увійшла в число провідних світових фестивалів пантоміми і клоунади. Свято продовжує розвиватися з кожним роком. За сім років у ньому взяли участь артисти з Австрії, Білорусії, Бразилії, Угорщини, Німеччини, Голландії, Ізраїлю, Іспанії, Італії, Молдови, Польщі, Росії, Румунії, США, Франції, Чилі тощо.

Хедлайнерами фестивалю в різні роки були такі знаменитості, як театр «Лицедії» (Санкт-Петербург), Кріс Лінам (Велика Британія), Поль Морокко і театр «Оле» (Іспанія), Лео Бассі (Іспанія), Пітер Пітофськи (США), Роб Торес (США), Дует «Луччетіно» (Італія), Євген Воронін (Німеччина), Клоун Пінечка (Польща) та ін.

Цього року в межах фестивалю, крім конкурсної програми, буде проведена чергова Клоунська Лабораторія «Поділися досвідом», у якій візьмуть участь як члени журі, так і керівники, режисери, педагоги і артисти. Учасники обговорять найбільш актуальні питання, які стоять перед сучасною клоунадою і пантомімою.

І ось уже восьмий рік Фестиваль «Комедіада» чекає своїх учасників і гостей з 27 березня по 1 квітня.

Прийом заявок на участь http://comediada.com.ua/contest/2018/conditions/

Для глядачів це унікальна можливість зануритися в національну атмосферу і відвідати масу заходів і прем'єр найрізноманітнішої тематики протягом кількох днів весни.

Фестиваль гордо несе гумористичний прапор найбільш веселого, мирного, радісного міста Одеси.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати