Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові представлять "П’ятикнижжя" Ігоря Калинця

12 червня, 16:25
ІГОР КАЛИНЕЦЬ / Фото з архіву «Дня»

На презентації,  що її організовує Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», йтиметься про п’ять літературних новинок – п’ять книг лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка – «Про декого і дещо» (публіцистика), «Молімось зорям дальнім» (повість), «Знане і незнане про Антонича» (матеріали до біографії), «Колесо фортуни» (інтерв’ю за 30 років), «Листи до Дзвінки з ув’язнення» (з листів 1973 – 1978). Всі книжки видані у 2016-2017 роках у видавництві «Сполом» і, якщо врахувати попередні видання поезії і творів для дітей, є п’ятим – дев’ятим томами з написаного і розказаного Ігорем Калинцем.

«Ця презентація, поза сумнівом, є подією у літературно-мистецькому житті Львова, бо спонукатиме до роздумів, до осмислення нашого буття, – зазначає модератор заходу – директор МІОКу, лауреат премії Ірини Калинець Ірина Ключковська. – Матимемо змогу ближче познайомитися з Калинцем-прозаїком, публіцистом, дослідником й упорядником багатої спадщини Ірини Калинець». Ірина Ключковська вважає, що книжки Калинця є своєрідними документами епохи новітньої історії України, багатою джерельною базою для майбутніх дослідників, істориків, журналістів, літературознавців та політологів. Цікаві вони й для педагогів – як уроки виховання й освіти через листи до донечки. Щодо читачів загалом, то «П’ятикнижжя» Ігоря Калинця стане для них  захопливою мандрівкою стежками Антонича, сторінками недавніх, але вже призабутих подій становлення нашої держави.

До обговорення видань, а воно відбудеться післязавтра, 14 червня, о 17.00  у Музеї етнографії та художнього промислу, організатори  запросили відомих науковців і літераторів, і це, зокрема, Ярослав Герасим, Микола та Данило Ільницькі, Тарас Салига, Святослав Пилинчук, Роман Хоркавий та Роман Яців.

Вхід на презентацію вільний.

Тим часом, організатори заходу вже анонсують наступний, десятий том з творчим доробком Ігоря Калинця, до якого ввійдуть переклади польського поета з українським корінням Єжи Герасимовича.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати