Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суд розпочав розглядати касацію Пукача

12 жовтня, 14:24
Фото Миколи Тимченка, "День"

Вищий спеціалізований суд взявся за розгляд касації на вирок Олексія Пукачу, який у січні 2013 року був засудженний до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Відтоді Пукач оскаржує вирок.

Сьогодні на судовому засіданні Олексій Пукач попросив Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ перевести його до спеціалізованої виправної колонії для колишніх правоохоронців. Про це екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС заявив під час розгляду касації у Вищому спецсуді, передають "Українські новини".

Це питання фактично підняв потерпілий у справі Олексій Подольський, а потім, коли суддя почала розбиратися, це підтримали і адвокати засудженого Пукача, і зрештою він сам, уточнює журналіст "Дня".

Захист Пукача зазначив, що він із 16 червня перебуває в Чортківській колонії в Тернопільській області, де утримуються звичайні засуджені, а не колишні правоохоронці.

Адвокати вважають, що ця обставина може нести загрозу життю й здоров'ю підсудного.

Пукач також заявив, що раніше просив його перевести в іншу колонію: "Так (писав звернення), у Пенітенціарну службу".

При цьому колишній генерал міліції пояснив, що не боїться за своє життя, а просто хоче, щоб його родичам було простіше їздити до нього.

Суд спрямував до Генеральної прокуратури матеріали для розслідування фактів тиску на Пукача й переведення його в спеціальну колонію для екс-правоохоронців.

Наступне засідання Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ щодо касації на вирок до довічного тюремного ув'язнення для Пукача має відбутися 16 листопада о 10:00.

На ньому планують вирішити питання про відвід представника вдови Гонгадзе Мирослави – Валентини Теличенко, а також розглянути питання про участь у процесі адвоката матері Гонгадзе Лесі – Андрія Федура.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати