Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лідер "Талібану" закликав до прямого діалогу з США

13 червня, 15:16
Фото Reuters

У вівторок лідер афганських талібів Хібатулла Ахундзаде знову закликав до прямих переговорів з США з метою припинення війни, таким чином оживив надії на мирний діалог повстанського угрупування з урядом в Кабулі, передає Голос Америки.

У своєму «святковому посланні» з нагоди закінчення місяця Рамадана лідер «Талібану» знову заявив, що продовжує бойові дії в зв'язку з присутністю в країні іноземних «окупаційних сил» під американським командуванням.

Лідер угруповання звинуватив американські сили в бомбардуванні афганських сіл, щоб «підкорити» їх і нав'язати їм свою «власну ідеологію». Він наполягає на тому, що «єдиний шлях до порятунку від усіх цих лих» полягає в тому, що всі іноземні «окупаційні сили» повинні покинути країну і дозволити створити самостійне, засноване на принципах ісламу, общеафганское уряд.

Раніше Сполучені Штати вже відкидали подібні заклики «Талібану» до прямих переговорів і пропонували бойовикам вести мирний діалог з афганським урядом.

«США готові брати участь в дискусії, але ми не можемо підміняти афганський уряд і афганський народ», - заявила Ліза Кертіс, радник президента Дональда Трампа, виступаючи з промовою у Вашингтоні минулого тижня.

«Талібан» пообіцяв припинити напади на афганські сили безпеки в нинішні святкові дні, при цьому у вівторок лідер талібів не згадував про оголошений раніше тимчасове припинення вогню.

Раніше в односторонньому порядку президент Афганістану Ашраф Гані оголосив про припинення бойових дій проти талібів по всій країні протягом тижня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати