Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На прощі в Зарваниці молитимуться за мир та цілісність України

13 липня, 18:31

14-15-го липня Загальноукраїнська проща до Марійського духовного центру в Зарваниці збере прочан з усіх куточків України та із-закордону. Цього року вона присвячена 1030-літтю Хрещення Русі-України і молитві за мир та цілісність України. Очолить Богослужіння глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук). Також у них візьмуть участь Апостольський Нунцій в Україні Клаудіо Ґуджеротті, голова Єпископської Конференції Італії Кардинал Ґвалтьєро Бассетті.

Після традиційної зустрічі молоді з Патріархом Святославом в суботу, яка розпочнеться о 16-ій годині, вперше відбудеться дискусійна платформа у форматі відкритого університету під назвою «Зарваницькі зустрічі». Її започатковують комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ спільно з громадською організацією «Зарваницька ініціатива». «У світлі послання праведного Митрополита Андрея Шептицького «Як будувати рідну хату» щороку порушуватимуться в дискусії різні проблеми сучасної молоді. І цього року ми дискутуватимемо над проблемою трудової міграції молоді з України, молоді, яка виїжджає з України і не повертається. До участі в дискусії запрошені різні спікери і представники різних громадських молодіжних організацій», — розповів член оргкомітету комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ отець Роман Демуш. Щороку на Співочому полі молодь також збирається на духовно-мистецьку програму. Особливість цьогорічної — виступи християнських музичних колективів духовних семінарій України. Зокрема, до Зарваниці прибудуть вокально-інструментальний ансамбль «МетаНоя» з Київської Трьохсвятительської Духовної семінарії, духовий оркестр Львівської Духовної семінарії, колектив студентів Тернопільської вищої Духовної семінарії, Маленький хор Василія Великого з Києва, а також гурти «Попри все», «Тріода».

У суботу о 22-ій годині після Архиєрейської Божественної Літургії в каплиці біля парафіяльної церкви Пресвятої Трійці, відбудеться хода зі свічками до Чудотворного місця. Там представники духовенства і прочани під час Молебню до Богородиці, проситимуть у Матері Божої заступництва для українського народу та миру.

Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Української Греко-Католицької Церкви кир Василій Семенюк запрошує усіх на прощу до Духовної Святині: «Не будьмо байдужими, підімо спільно, незалежно від національностей, незалежно від конфесій, всі, хто живе в Україні, спільно будемо молитись за мир і Боже Благословення для нашої неньки України».

У неділю в Марійському Духовному центрі Архиєрейська Божественна Літургія розпочнеться о 9-ій годині. Також відбудеться освячення води і релігійної атрибутики.

Лариса МИРГОРОДСЬКА, Тернопіль

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати