Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дві Кореї обговорюють час і місце проведення чергового саміту

13 серпня, 09:19
Фото Getty Images

Чиновники Південної Кореї та КНДР у понеділок, 13 серпня, почали обговорення дати і місця проведення чергового міжкорейського саміту. Про це повідомило агентство Yonhap, передає УНН.

Переговори проходять в прикордонному пункті Пханмунджом. Південнокорейську делегацію очолює міністр об’єднання Чо Мін Ген, КНДР представлена головою комітету з мирного об’єднання Лі Сон Воном. Сторони повинні визначити, де і коли проведуть нову зустріч президент Південної Кореї Мун Чже Ін і лідер КНДР Кім Чен Ин, яка стане вже третьою за рахунком.

Мун Чже Ін і Кім Чен Ин 27 квітня провели зустріч у прикордонному пункті Пханмунджом. Це стало першим самітом керівників двох країн за останні 10 років. За підсумками переговорів було підписано спільну декларацію про мир, процвітання і об’єднання Корейського півострова. Сеул і Пхеньян підтвердили, що їх спільною метою є денуклеаризация Корейського півострова, а також досягли домовленості про продовження активного діалогу на вищому рівні. Друга зустріч лідерів пройшла в Пханмунджомі в травні цього року.

Як повідомлялося раніше, Пхеньян відхилив усі пропозиції, пропозиції по денуклеаризації, які підготували США, КНДР висуває американській владі власні вимоги - зняти частину санкцій, а також укласти мирний договір. До виконання цих умов Північна Корея відмовляється робити подальші кроки по денуклеаризації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати