Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ВПС РФ завдали удар по 4 цивільним лікарням у Сирії, - ЗМІ

13 жовтня, 22:05
Фото: Reuters

Протягом 12 годин 5-6 травня 2019 року військово-повітряні сили Росії завдали удар по 4 цивільним лікарням у північно-західній частині Сирії.

Про це пише The New York Times, передає Hromadske

Журналісти проаналізували свідчення очевидців, відеозаписи з місць ударів, повідомлення в соцмережах, записи на сервісах, які фіксують польоти літаків над Сирією та записи розмов російських військових. Згідно з аналізом, у виданні стверджують, що саме російські війська здійснювали напади.

«5 травня о 14:32 за місцевим часом російський диспетчер передав пілотові координати, які відповідають розташуванню госпіталю Набада-аль-Хайят, о 14:38 пілот відповідає, що бачить мету та вводить в комп'ютер свого літака відповідний корекційний код. Диспетчер дає дозвіл відкрити вогонь. О 14:40 сервіси фіксують появу в небі російських літаків. Одночасно відбувається удар, а пілот повідомляє про те, що мету "відпрацював"», — йдеться у розслідуванні.

За інформацією NYT, з лікарні Набада-аль-Хайят евакуювали людей за три дні перед ударом. Проте під час бомбардувань лікарень Кафр Набл, Кафр Зіта та Аль-Амаль загинули люди.

Згідно з інформацією організації Physicians for Human Rights, з початку війни в Сирії сталося 583 напади на медзаклади, 266 з них після вересня 2015 року, коли військову операцію в країні почала РФ. 

The New York Times підкреслює, що напад на медичні заклади може вважатися військовим злочином.

Також видання зазначило, що Міністерство закордонних справ Росії відмовилося коментувати дані розслідування. У РФ запевнили, що російські військові завдають бомбардують тільки перевірені цілі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати