Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінницькому районі до ПЦУ приєдналося вже 11 парафій

14 січня, 09:53
Фото: Вінницька єпархіа УПЦ

11 січня про своє рішення приєднатися до Православної Церкви України оголосили парафіяни храму архістратига Божого Михаїла у селі Комарів Вінницького району. А вчора, 13 січня, своїм правом визначитися щодо підлеглості у канонічних та організаційних питаннях скористалася церковна громада Успенського храму села Степанівки Вінницького району. Усі учасники одноголосно підтримали вибір на користь Православної Церкви України. Таким чином, як повідомляє Вінницька єпархія ПЦУ, у Вінницькому районі станом на сьогодні до Помісної Православної Церкви України перейшло вже 11 парафій.

«У селі Комарів голосування відбулося у місцевому клубі. Перед його початком до пастви звернувся настоятель храму протоієрей Валентин Гуторов. Священик наголосив, що рішення щодо приєднання до Української Церкви цілком залежить від громади, і він готовий прийняти будь-яке рішення своїх парафіян. При цьому отець Валентин відмовився від пропозиції священиків УПЦ в єдності з Московським патріархатом, котрі також брали участь у зборах і пропонували йому визначити, кого з селян він рахує своїми парафіянами, а кого ні. Після двогодинного обговорення і обміну думками більшість парафіян проголосували «за» Помісну Церкву», – коментує прес-секретар Вінницької єпархії протоієрей Владислав Демченко.

Рішення перейти з юрисдикції УПЦ Московського патріархату до Православної Церкви України підтримала і релігійна громада Успенського храму в Степанівці Вінницького району, де настоятелем є також протоієрей Валентин Гуторов. Всі учасники зібрання одноголосно підтримали вибір на користь Православної Церкви України.

Як писав «День», вчора до Вінниці прибув Петро Порошенко. Він взяв участь у святковій літургії з нагоди отримання Томосу про автокефалію Православної церкви України. У свій промові глава держави зазначив, що Вінниччина нині займає перше місце в Україні за кількістю парафій, які ухвалили рішення приєднатися до ПЦУ. І подякував владиці Симеону за підтримку автокефальної Православної Церкви України.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото – Вінницької єпархії УПЦ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати