Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Засідання суду РФ щодо полонених українських моряків може відбутися у закритому режимі

14 січня, 13:25
Фото: AP

ФСБ Росії звернулася до суду з позапроцесуальним зверненням провести в закритому режимі засідання Лефортовського суду щодо продовження строку арешту військовополоненим українським морякам.

Про це повідомила Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Також ФСБ просить не розголошувати підсумки засідання без узгодження зі слідчим.

"ФСБ звернулася до суду з позапроцесуальним зверненням з вимогою провести засідання в закритому режимі щодо продовження запобіжного заходу, посилаючись при цьому на таємницю попереднього слідства. Також вони просять не розголошувати результати без узгодження зі слідчим. Ми вважаємо це грубим порушенням принципу гласності правосуддя", - сказав адвокат одного з моряків Сергій Бадамшина.

Адвокат Микола Полозов у Facebook повідомив, що позиція сторони захисту - це відкриті і прозорі судові засідання, що відповідають принципам гласності при здійсненні судочинства. З обов'язковим допуском на них ЗМІ, представників посольств іноземних держав, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової, а також родичів полонених моряків. Полозов додав, що всі адвокати моряків будуть заявляти відповідні клопотання.

Нагадаємо, сьогодні Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова разом з родичами полонених моряків приїхала у Москву і намагатиметься потрапити на засідання Лефортовського суду, який 15 січня розглядатиме питання про продовження арешту захоплених Росією моряків.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати