Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Помер пастор-протестант Олександр Хомченко, який пройшов через катування бойовиків

14 лютого, 21:05
Фото: "Крим Реалії"

Помер пастор Олександр Хомченко, який пройшов через катування бойовиків підтримуваного Російською Федерацією угруповання "ДНР". Хомченку було 59 років. Останнім часом він вів богослужіння у Мар’їнці, передає Радіо "Свобода".

До подій весни 2014-го року, відомих як "русская весна", Олександр Хомченко був пастором протестантської церкви у Донецьку.

Хомченко був одним із організаторів "Молитовного Майдану" у Донецьку і, за його словами, вів богослужіння навіть тоді, коли "російські танки уже увійшли у Донецьк". Після одного з богослужінь Хомченка арештували. Дев’ять днів його утримували у захопленому приміщенні обласного управління МВС Донецька, а пізніше – у бомбосховищі військового комісаріату Макіївки.

Після звільнення Хомченко розповів правозахисникам Центру Громадянських свобод, що його дуже били і піддавали тортурам, зокрема на дибі. За словами Хомченка, його катували представники російської розвідки.

"Коли мене підняли на дибу і одягли протигаз – в очах потемніло. Я відчув, що втрачаю свідомість та інстинктивно набрав повітря у легені, а вони підставили ватку з нашатирним спиртом. Потім перекривали кран, а потім відкривали занурювали шланг у воду", – розповів пастор Хомченко.

Нагадаємо, у квітні 2016 року у Брюсселі у Європейському парламенті українські та європейські правозахисники у співробітництві із українською місією в ЄС, а також депутатами Європарламенту представили три звіти про російські воєнні злочини. Інформація була зібрана із першоджерел та розмов зі свідками. Представити звіти допомогли самі постраждалі від російської агресії, які побували у російському полоні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати