Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Грецький суд схвалив видачу російського хакера Франції

14 липня, 16:09
Фото The Associated Press

Грецький суд в Салоніках схвалив запит Франції про видачу підозрюваного у кіберзлочинах громадянина РФ, якого розшукують зокрема у США і безпосередньо у Росії. Москва пригрозила заходами у відповідь, повідомляє "Укрінформ" із посиланням на ABC News.

"Грецький суд хвалив у п'ятницю запит про видачу Франції підозрюваного у кіберзлочинах росіянина", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, 38-річного Олександра Винника підозрюють в шахрайствах із біткойнами. У 2017 році його заарештували у Греції за ордером, виданим США.

У Франції Винника звинувачують у кіберзлочинах, відмиванні грошей, членстві у злочинній організації та вимаганні.

Рішення було ухвалене на наступний день після того, як уряд Греції вирішив вислати двох російських дипломатів і заборонити в'їзд ще двом у зв'язку із обвинуваченнями у втручанні у внутрішні справи і незаконних діях проти національної безпеки країни.

Після рішення суду в РФ пригрозили заходами у відповідь. У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що рішенням щодо Винника "грецька влада продовжує погіршувати ситуацію" у двосторонніх відносинах.

Як зазначається, остаточне рішення має ухвалити міністр юстиції Греції після вивчення усіх трьох запитів на екстрадицію — з Франції, США і Росії.

Сам Винник відкидає всі звинувачення в незаконних діях. Він залишається під вартою у Греції, доки не буде остаточного рішення про його екстрадицію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати