Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Закарпатті волонтери облаштували ігровий куточок для онкохворих дітей

14 серпня, 18:55
Фото надані ГО «Щасливі діти»

Реалізувати ідею вдалося завдяки небайдужим закарпатцям. Спільними зусиллями, за кілька місяців, на втілення задуму вдалося зібрати майже 30 тисяч гривень.

Куточок облаштували в онкогематологічному відділенні обласної дитячої лікарні в Мукачеві. Ініціаторами виступили представники ГО "Щасливі діти". Аби підтримати ідею, благодійники не тільки перераховували гроші на рахунок, а й навіть бігали. Найбільший фінансовий внесок у справу зробили хлопці й дівчата з бігової спільноти Uzhhorod Running Club, які  у квітні влаштували в обласному центрі Закарпаття  благодійний забіг "Пробіжи — допоможи!".

Куток облаштували стелажем для іграшок та книг, столиком та стільцями, якісним освітленням, гардинами з дитячим принтом. Також для діток привезли велику кількість настільних ігор, книжок, пазлів, розмальовок, альбомів, олівців, фломастерів, фарб, величезний конструктор і багато іншого, що дозволить поліпшити лікарняні будні.

«Ця ідея виникла доволі спонтанно. Якось ми потрапили у це відділення, оскільки мали намір просто погратися з дітьми, провести їм кілька майстер-класів. Ми побачили довгий коридор, по обидві сторони — палати, і більше нічого. Вкінці коридору були дві парти, зсунуті одна до одної. Тож у ті хвилини ми і дали собі слово, що зробимо тут ігровий куточок. Насправді це було неважко. І коштів пішло не так вже й багато. Це ще раз доводить: хоче щось зробити — бери й роби. Той вау-ефект і щасливі дитячі очі — того варті», — прокоментувала «Дню» керівниця ГО “Щасливі діти” Ольга Павлова.

Таким змінам у  відділенні дуже раді, адже обласна дитяча лікарня у Мукачеві — єдиний дитячий лікувально-профілактичний заклад Закарпаття, де лікуються онкохворі діти. Відділення онкогематології розраховане на 30 ліжок. Щороку тут проходять лікування понад 530 дітей.

У ГО «Щасливі діти» зазначають, що на цьому ініціатива не завершується. Заплановано, що до відділення час від часу навідуватимуться волонтери, аби гратися з дітьми, проводити спокійні майстер-класи, принести трохи дитячої радості у їх нелегкі лікарняні будні.

Вікторія Жуйко, Ужгород

Фото надані ГО «Щасливі діти»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати