Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Печерський райсуд обирає запобіжний захід причетному до розстрілів на Майдані генералу

14 вересня, 15:35

Слідчі Генеральної прокуратури підозрюють генерала Володимира Гриняка у причетності до розстрілів на Майдані. За даними слідчих, він роздавав командирам "Беркуту" додаткові гроші за "гарну мотивацію" на суму понад 30 млн грн. У Печерському райсуді відбувається  судове засідання щодо обрання йому запобіжного заходу, повідомляє Епресо.TV.

Взагалі, генералу Гриняку інкримінують три статті Кримінального кодексу:
- ст. 340, протидія мирним зібранням;
- ст. 365, перевищення влади;
- ст. 369, надання неправомірної винагороди бійцям спецпідрозділу "Беркут".

Втім сам підозрюваний і його адвокат вважають всі звинувачення прокуратури надуманими.  На момент розстрілу на Майдані генерал був начальником управління громадської безпеки МВС і ніяким чином не міг впливати на дії працівників "Беркута", які йому не підпорядковувалися, заявляє адвокат підзахисного Володимир Раков.  

Вони також заявляють, що виклики до слідчого відбуваються 3-4 рази на тиждень, не даючи йому повноцінно виконувати свої службові обов”язки. При цьому ніякі слідчі дії з ним не проводяться. Крім того, службові відрядження генерала до зони АТО прокурори чомусь розцінюють як спробу ухилення від слідства, як зазначає адвокат, незаконно оголосили  його в розшук, знаючи його місцезнаходження.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати