Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Туреччина відкликає своїх послів у Вашингтоні і Тель-Авіві

15 травня, 09:51
Фото Reuters

Туреччина прийняла рішення відкликати для консультацій послів у Вашингтоні і Тель-Авіві після перенесення американської дипмісії в Єрусалим і протестів, що спалахнули в зв'язку з цим.

Про це, як повідомляє агентство Anadolu, заявив в понеділок спікер уряду Туреччини віце-прем'єр Бекір Боздаг.

"США в черговий раз залишилися на самоті, а також втратили свою роль в якості посередника в процесі мирного врегулювання в регіоні. Посли Туреччини в Вашингтоні і Тель-Авіві викликані в Анкару для консультацій", - зазначив він.

За словами Боздаг, Туреччина також скликає "екстрене засідання Організації ісламського співробітництва" (ОІВ) ", яке пройде в цю п'ятницю.

Крім того, в знак солідарності з палестинцями уряд республіки прийняв рішення оголосити триденну жалобу в країні.

Нагадаємо, вчора Сполучені Штати Америки офіційно відкрили своє посольство у місті Єрусалим.

Президент США Дональд Трамп на початку цього року оголосив, що США визнають розділений Єрусалим столицею Ізраїлю, скасувавши таким чином десятиліття політики США в цьому відношенні.

На кордоні Сектора Гази за кілька годин до відкриття посольства США в Єрусалимі розпочалися сутички, у яких, за останніми даними, загинули щонайменше 38 людей.

Раніше в понеділок Ізраїльські військові поширили листівки і випустили сльозоточивий газ у напрямку Сектору Гази - як попередження для палестинців не підходити до кордону з Ізраїлем.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати