Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У NASA назвали дату запуску дослідницької місії на Марс

15 липня, 22:55

У Національному космічному агентстві США (NASA) назвали дату запуску космічного корабля, який доставить на Червону планету марсохід Perseverance.

«Найближча можливість для запуску визначена 30 липня о 7:50 ранку за східно-американським часом (14:50 за Києвом — ред)», — повідомляє сайт NASA, передає портал Techno.NV

Зараз команда, яка готує до запуску космічний корабель Mars 2020, працює над тим, щоб доставити марсохід Perseverance на стартовий майданчик, зазначили в NASA. 

Там додали, що дата запуску може змінитися в залежності від результатів тестування всіх систем корабля, метеоумов, а також інших факторів. В цілому запуск передбачається здійснити не пізніше 15 серпня.

Корабель Mars 2020 з марсоходом Perseverance, а також іншим обладнанням та технікою, планується вивести в космос ракетоносієм Atlas V-541 зі стартового комплексу на мисі Канаверал у Флориді.

Як повідомляється, модуль, де розміщений марсохід, повинен увійти в атмосферу Марса 18 лютого 2021 року і «скинути» дослідницький апарат в кратері Джезеро. Марсохід Perseverance проводитиме роботи щонайменше один марсіанський рік (близько 687 земних днів).

Марсохід шукатиме ознаки життя на Марсі, а також збирати зразки каменів і грунту, які, як повідомляє NASA, можливо будуть доставлені на планету Земля. Дана місія також повинна допомогти в підготовці старту людини на Марс. 

Крім різноманітних наукових систем, на борту марсохода також розміщений невеликий вертоліт, який, як вважають вчені, зможе літати над марсіанським грунтом.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати