Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Закарпатські учасники АТО пройдуть реабілітацію у Земплінській Шираві

15 листопада, 16:06
Фото Оксани Дудаш

У понеділок, 14 листопада, з Ужгорода до Словаччини на реабілітацію відправлено 22 закарпатців – учасників бойових дій на сході України. Учасники АТО, які пройшли через пекло війни та отримали важкі поранення, упродовж двох тижнів відпочиватимуть, оздоровлюватимуться  фізично та психологічно на відомому словацькому курорті Земплінська Ширава.

Здійснити цю благородну та потрібну справу вдалося завдяки спільним зусиллям Ліги Ветеранів АТО та бойових дій «Карпатська Земля», Генерального консула Словацької Республіки в Ужгороді – Янки Буріанової, а також підтримки благодійного фонду «Міжнародна асоціація підтримки України», який уже не вперше надає допомогу постраждалим під час Революції гідності та антитерористичної операції на Сході України.

Як розповідають «винуватці» події,  хлопці відновлюватимуться у бальнеологічному комплексі «Граніт», оснащеному тренажерними залами, басейнами, полем для гольфу, тенісними кортами. З військовиками, які самостійно не можуть рухатися та змушені користуватися інвалідними візками, поїхали і їхні дружини, а також жінки-учасниці бойових дій.

Наразі це лише перша група учасників АТО, які пройдуть реабілітацію в Словаччині. Волонтер Мукачівського військового шпиталю Оксана Ремінець каже, що «з 5 по 18 грудня до Словаччини поїде друга група учасників бойових дій із Закарпаття, які отримали поранення чи інвалідність і є демобілізованими чи звільненими з військової служби». Волонтер та правозахисник Віталій Грегор інформує, що наразі група ще повністю не сформована, тож ті, хто підпадає під цю категорію і має бажання поїхати, може подати заявку до п’ятниці, 18 листопада.

Оксана Дудаш, Ужгород

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати